Stichting Voor Mekaar
Stichting Voor Mekaar

Dagbesteding

Een goede invulling van je dag is voor iedereen belangrijk. Het gevoel hebben dat je er toe doet en iets bijdraagt, iets leert, nieuwe uitdagingen aangaat zijn enkele voorbeelden van wat we binnen Voor Mekaar bieden op de dagbesteding.

Binnen een veilige en gestructureerde omgeving, met vertrouwde begeleiders geven wij (jong)volwassen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een zinvolle invulling van hun dag.

Koningsweg

In een gebouw van Het Apostolisch Genootschap in Baarn biedt stichting Voor Mekaar een groep van maximaal 7 (jong)volwassenen dagbesteding aan. Er zijn 2 geschoolde medewerkers aanwezig. Door de ruime opzet van het gebouw biedt het ruim de mogelijkheden voor een afwisselend programma waarin voor elke cliënt op maat een planning wordt gemaakt. De rustige locatie, in combinatie met de kleinschalige groep biedt het optimale kansen om te groeien, nieuwe dingen te leren en talenten te ontdekken en benutten.

“De kleinschaligheid van de groep heeft voor onze dochter een enorm goede uitwerking. Er is zoveel rust, veiligheid en individuele aandacht in deze kleine groep, dat we merken dat zij zich veilig voelt. Dat heeft er toe geleid dat zij, ondanks dat zij al 19 jaar is, tóch nog in bepaalde dingen vooruit is gegaan in haar ontwikkeling. Voor ons heel verrassend. Wij zien dat het personeel in de benadering van de kinderen, uitgaat van hun mogelijkheden en daar op een creatieve manier op inspringt. En dat heeft duidelijk effect. Onze dochter gaat met heel veel plezier naar de dagbesteding en zij kan tegenwoordig dingen die wij niet meer hadden verwacht.”

Margrietstraat

In een ruimte van Openbare Basisschool de Uitkijck in Baarn bieden wij sinds augustus 2016 dagbesteding aan een groep van maximaal 4 (jong)volwassenen. Een prachtige locatie om laagdrempelig onderdeel uit te maken van de samenleving. Het biedt de mogelijkheid tot interactie met de leerlingen uit de verschillende klassen en waar mogelijk te integreren. Bijna als vanzelfsprekend hebben wij een mooie plek gekregen binnen het gebouw van de Uitkijck, centrum voor kennis en ontmoeting. Deze uitbreiding van ons aanbod in dagbesteding zorgt ervoor dat de jongeren bij wie dit aansluit een of meerdere dagen hun dagbesteding hier kunnen genieten.

Enkele voorbeelden uit ons programma zijn; een uur in de week ‘stage’ lopen bij de conciërge en thee rondbrengen, muziektherapie van onze interne muziektherapeut waarbij basisschoolleerlingen aansluiten, knutselen in het handenarbeidlokaal, aan de hand van thema’s oefenen van (voor)schoolse vaardigheden, zwemmen in het lokale zwembad.